I en region med over 8.500 producenter og en årlig produktion på mere end 700 millioner flasker kan det - selv for de mest entusiatiske Bordeaux nørder - være svært at bevare overblikket. Det vidste Napoleon III og derfor blev der, på hans ønske, i 1855 indført et klassificeringssystem, som...
Værd at vide om druer ........
Michael JensenFebruary 26, 2020
Der findes i dag et utal af druesorter, som anvendes til vinproduktion og alt afhængig af geografi, klima, jordbundsforhold og vinificering er der ofte forskelle i smagsoplevelsen. Men druens karakter og kvalitet vil altid være gennemgående. De fleste vinområder har "fundet" deres drue og man kan derfor ofte knytte hver...
Fed som fløde - blød som smør. Submission
Christian LauemøllerFebruary 19, 2020
Submission fra 689 Cellers i Californien, nærmere bestemt Napa, laver nogle yderst harmoniske vine med hver deres særlige kraft og fylde. Vingårdens navn 689 er ikke helt tilfældig. Faktisk tvært imod. I 2008 lavede Curtis McBride og Kent Rasmussen et samarbejde, efter de hver især havde produceret og solgt vin...
Promontory - En typisk investeringsvin i 1. cru klassen
Christian LauemøllerJanuary 14, 2020
Promontory er en muskuløs, tæt og tanninrig vin i 1. cru-format. Noter af solbær, blomme, ler, knust sten, læder og tobak er i højsædet.Priserne er også af 1. cru format, men helt sikkert en vin, som vi mener vil komme til at koste en del mere, når Promontory først bliver rigtig kendt.