Nyt vinhus fra Emilia Romagna - Fattoria Zerbina

Fattoria Zerbina

Det er først og fremmest historien om Emilia-Romagnas førende vinhus gennem 25 år, men sandelig også historien om en region som producerer nogle af de mest berømmede og mest eksporterede fødevarer i Italien gennem de sidste 50 år.

Zerbina har snart i 3 årtier været ukendte Emilia-Romagnas ”lokomotiv”  og de 33 ha lige syd for Faenza producerer markante top-sangiovese, som man kun kan være misundelige over hos naboen Toscana. Udover sangiovese-baserede røde, laves der hyper-elegant og moderne Tørre hvide på Albana-druen og den søde ædelrådsvin Scaccomatto også på Albana, som flere gange har høstet de højeste udmærkelser i Italien. Siden 1987 er det Christina Geminiani som har haft ansvaret og hendes sensitive tilgang til vin har sikkert været én af de medvirkende årsager til at Zerbina rangerer på top 100 over de bedste vinhuse i Italien iflg. Gambero Rosso. Der produceres i alt ca. 220.000 fl. Vin på denne top-ejendom om året, ovenikøbet i en prisklasse hvor alle kan være med og heldigvis er vinen fra Emilia-Romagna endnu meget undervurderet, og slet ikke udskældt som den berømte Lambrusco fra Reggia!!

Byerne, Bologna, Padova, Modena, Parma og Cesena lægger arealer til nogen af de meste berømte fødevarer og gastronomi-producenter.  i Italien: Parma-skinken, Parmagiano Reggiano, Balsamico, Bolognese-saucen og Mortadella pølsen. Emilia har i mange år haft flest Michelin-stjerner i moderlandet, og kaldes med rette ”Italiens mave”. Luciano Pavarotti blev født i Modena, og ingen var vel i tvivl om at han ikke forsagede områdets  lokalprodukter og gastronomi. Efter hans død, befalede borgmesteren i Modena at operahuset i byen skulle opkaldes efter Pavarotti. Så husk udover vinen, så er det virkelig en region hvor man får rigtig god mad- og kultur for pengene!

se vinene fra huset her!