Rheingau - Rieslingdruens vugge

Produkter:

    Produkter:
    2018 Riesling Classic, Paul Kessler - Ludv. Bjørns Vinhandel
    2018 Riesling Classic, Paul Kessler - Ludv. Bjørns Vinhandel
    2020 Riesling Classic, Weingut Paul Keßler
    Weingut Paul Kessler
    DKK 119.00
    2018 Roter Riesling Kabinett Trocken Paul Kessler - Ludv. Bjørns Vinhandel
    2020 Roter Riesling, Kabinett Trocken, Weingut Paul Keßler
    Weingut Paul Kessler
    DKK 139.00
    2018 Riesling Classic "Alte Reben" Paul Kessler - Ludv. Bjørns Vinhandel
    2019 Riesling Classic, "Alte Reben", Weingut Paul Keßler
    Weingut Paul Kessler
    DKK 149.00
    2018 Riesling Spätlese Trocken Paul Kessler - Ludv. Bjørns Vinhandel
    2020/21 Riesling Spätlese Trocken, Weingut Paul Keßler
    Weingut Paul Kessler
    DKK 159.00

    Rheingau er et af Tysklands mest respekterede og anerkendte vinregioner. Beliggende på særdeles stejle skrænter langs Rhinen, godt beskyttet af Taunusbjergene.

    Klimaet kombineret med en jordbund bestående af skiffer og sand, giver optimale muligheder for at producere en eksorbitant god Riesling. Riesling produceres i mange varianter og med forskellig sødme.

    Hele 84% af vinmarkerne i Rheingau er beplantet med Riesling druen og 11% er beplantet med Pinot Noir. En drue som de senere år har vundet større indpas og området producerer idag en fantastisk Pinot Noir vin - eller som den hedder på tysk: Spätburgunder.

    En variant af den kendte Riesling vin er den -tidligere søde - Spätlese, som faktisk blev til ved et tilfælde. Sagnet fortæller at munkene på Schloss Johannisberg afventede en tilladelse fra slottets ejer til at påbegynde årets høst. Denne tilladelselse skulle komme med rytter fra biskoppen i Fulda. Rytteren blev imidlertid forsinket i mere end to uger og i mellemtiden kunne munkene blot se til, at Riesling druerne blev angrebet af råd. Hvad munkene ikke vidste var, at disse svampe som angreb Riesling druerne var botrytis svampe, som forvandler en syrerig Riesling drue til en sød drue, hvis betingelserne er de rette og man høster druerne sent. Så da munkene lettere forsinket alligevel gav sig til at høste og lave vin af de spættede druer, havde smagen udviklet sig til en mere intens sukkerkoncentration, end man tidligere havde set (og smagt). Hermed var Spätlese (sen vintage) opfundet og med årene udvikledes den sene høstmetode.

    På Schloss Johannisberg kan man se en statue af den forsinkede rytter.

    Idag produceres Spätlese mere og mere som en tør Riesling (trocken) hvor gæringen fortsætter uafbrudt og det sidste restsukker fermenteres ud af vinen.

    Sidst set