hvidvine fra alto adige

Kellerei Eisacktal

    Hvad skiferie ikke kan føre med sig?

    En af vores kollegaer sad på skiferie i uge 7 i Dolomitterne og drak sig gennem et vinkort med hvidvine fra Kellerei Eisacktal. Og kun 4 uger senere kan vi nu præsentere de 6 hvidvine, som blev smagt denne solrige dag i Italien.

    Og hvilke hvidvine !!!

    Området omkring Valle Isarco i Alto Adige er som skabt til at producere hvidvine: Ideelt klima, druer af vanvittig høj kvalitet og fejlfri produktionsteknik gør, at disse hvidvine fra Kellerei Eisacktal er blandt de mest renommerede i området.

    Elegancen og karakteren i vinene afspejles i områdets filosofi: Quality without compromise!

    Produkter:
    2022 Kellerei Eisacktal, Grüner Veltliner, Alto Adige
    Kellerei Eisacktal
    DKK 179,00
    2022 Kellerei Eisacktal, Kerner, Alto Adige
    Kellerei Eisacktal
    DKK 199,00
    2022 Kellerei Eisacktal, Riesling, Alto Adige
    Kellerei Eisacktal
    DKK 199,00
    2021 Kellerei Eisacktal, Aristos Sylvaner, Alto Adige
    Kellerei Eisacktal
    DKK 275,00
    2021/22 Kellerei Eisacktal, Aristos Kerner, Alto Adige
    Kellerei Eisacktal
    DKK 279,00
    2021 Kellerei Eisacktal, Aristos Riesling, Alto Adige
    Kellerei Eisacktal
    DKK 279,00

    2019 Ripasso Classico Le Poiane, Bolla

    Bolla SKU: 103087
    2019 Ripasso Classico Le Poiane, Bolla

    2019 Ripasso Classico Le Poiane, Bolla

    Bolla SKU: 103087
    Før: DKK 179,00
    /
    • På lager, klar til afsendelse / afhentning
    • På vej hjem

    "La Poiane" er en rovfugl, der ofte ses i vinmarkerne i området, og som er et levende bevis på et uspoleret og vitalt miljø, hvor vinmarkerne og skovområderne er tæt på hinanden. Vinen er fremstillet af de druer, der dyrkes i vores vinmarker på bjergskråninger i Valpolicella Classica, udvalgt i mere end tyve årgange, som er det bedste udtryk for frugten og elegancen af tanninerne. Vinificering er den traditionelle Veronese Ripasso-teknik, men fortolket i en moderne toneart.

    Lavet på Corvina og Corvinone, Rondinella... Druerne håndplukkes i slutningen af september og gærer for anden gang om vinteren på Amarone- og Recioto-skind.

    Jorden er marskalksten med masser af ler og grus. Vinstokkene dyrkes på velanlagte, solrige terrasser med typiske tørstensmure, der på lokal dialekt kaldes "marogne", som er håndbyggede mure af kalksten, og som har sat deres præg på dette vindyrkningsområde og vinlandskabet.

    Høstes i midten af september. Druerne til Amarone bliver håndplukket, og ikke mere end 40 % af klaserne på hver vinstok bliver høstet til tørring. De øvrige klaser efterlades til at modne på vinstokken i yderligere 20 dage indtil begyndelsen af oktober, hvor de håndplukkes og gæres til Valpolicella Classico Superiore, grundvinen i Le Poiane.

    I februar bliver de tørrede druer bragt til kælderen og gæret for at fremstille Amarone, hvis skind derefter blev blandet med Valpolicella-vinen for at fremstille denne Ripasso takket være en anden alkoholisk gæring. Anden gæring af Valpolicella på sød most, der er gennemblødt i Amarone, forbedrer vinens farve, struktur og aromaer.

    Efter den alkoholiske gæring flyttes vinen dels til små franske og amerikanske egetræsfade, nogle nye og nogle anden gang, dels til større træfade. Lagringen på træ varer 18 måneder, indtil blandingen, som finder sted et par måneder før aftapningen. Modningen kræver yderligere 3 måneder på flaske.

    Pænt intense sorte bær i næsen, med vanilje og kryddernoter. Den kærlige smag giver noter af røde bær og kirsebær, efterfulgt af en langvarig, rummelig finale. ABV 13,50 %.

    ÆLDNINGSPOTENTIALE 7 år på flaske liggende vandret på et mørkt sted, ved den rette temperatur og luftfugtighed.

    Prisen er inkl moms. Forsendelsesomkostninger beregnes ved kassen.