Ribera del Duero er epicentret for moderne spansk vinfremstilling. Ribera del Duero er beliggende i det nordlige Spanien i en højde på 700-850m over havets overflade. Dette gør at temperaturen er høj om dagen og lav om natten, hvilket er med til at holde på druernes smag og duft.
Selvom den mest berømte rødvin Vega Sicilia har en andel af Cabernet & Merlot, er det Tempranillo, der er dominerende. Jord bunden i området er udfordrende til vindyrkning, men kalksten gør det lettere at bevare den værdifulde og sjældne nedbør i denne meget tørre region.
Vinene er intens i farven og har en dejlig friskhed.
De mest anvendte klassifikationer indenfor Ribera del Duero er:
Roble: Min 12 mdr lagring heraf min 6 mdr på fad; Crianza: Min 24 mdr lagring heraf min 12 mdr på fad og endelig Riserva: Min 36 mdr lagring heraf min 18 mdr på fad.
4U Tempranillo, Bodegas Nuestro Diaz Bayo, Rib. Del Duero Tempranillo er Spaniens helt store blå drue, og her i Ribera formår de at tøjle elementerne optimalt. Her i en helt...
Diaz Bayo 8, Ribera del Duero 100% Tempranillo håndplukkede druer fra marker som ligger 910m o.h. Intens næse med røde bær, urter og behersket toastet finish. Rig og velstruktureret med...
Diaz Bayo 15, Ribera del Duero 100% Tempranillo, håndplukkede druer fra marker som ligger 850m o.h. I næsen modne sorte bær, krydret og balsamisk, kombineret med cacao og lakrids. Frugt...
Den danske vinproducent Peter Sisseck har betydet en sand revolution for spansk vin. På relativt kort tid har den danske vinmager tilført spansk vin en række nye metoder og idéer,...
Diaz Bayo 20, Ribera del Duero 100% Tempranillo, håndplukkede druer fra marker som ligger 900m o.h. I næsen sorte bær med balsamiske og mineralske aromaer (terroir). Også hints af cacao...
100% Tempranillo købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for og derfor også sigtede efter kvantitet. Nu har de indledt et samarbejde med Peter...
Den danske vinproducent Peter Sisseck har betydet en sand revolution for spansk vin. På relativt kort tid har den danske vinmager tilført spansk vin en række nye metoder og idéer,...
PSI 2016 Magnum Peter Sisseck sammensætter PSI af 88% Tempranillo og 12% Grenache fra ældgamle vinstokke, og en del af vinen fadlagres 18 måneder på brugte fade fra Dominio de...
Flor de PingusDrue: Tempranillo 100%Lagring: 5 - 20 år Alkohol: 14 - 15% Vinification:Flor de Pingus er en anden vin fra vingården, men den må ikke opfattes som en 2....
Igen en vin, som er stærkt eftertragtet på det danske marked og en vin, som sagtens kan gemmes i 10-15 år før den peaker. Blodig, intens og dyb mørk frugt...