Promontory - En typisk investeringsvin i 1. cru klassen


Godt 20 km nord for Napa, nærmere bestemt i Oakville, ligger den berømte vingård Harlan Estate, som i 1984 blev grundlagt af William Harlan. I 2008 erhvervede familien sig et forbjerg, på engelsk kaldet Promontory, ikke langt fra Harlan Estate. William Harlan gav ansvaret for jorden til hans søn Will Harlan og hans winemaker Cory Empting
Afstanden mellem vingården og Promontory er ikke lang, men selve jorden på de to steder, er som nat og dag. Her taler vi om et dramatisk landskab, som mest af alt minder om en jungle, med tæt bevoksning, forskellige jordbundstyper, store højdeforskelle og sågar vilde dyr.
På trods af disse vanskeligheder og følen-sig-frem uden nogen erfaring fra et sådant landskab, er det lykkes for Harlan og Empting at producere en ekstraordinær vin, som alle vinanmeldere er ovenud begejstret for.
Druerne til Promontory’s vine består af Cabernet Sauvignon, en smule Petit Verdot, Malbec og Cabernet Franc.
Ofte er området indhyllet i morgentåge. En morgentåge der er med til at skabe et helt specielt mikroklima, perfekt til netop denne vin. Blot 10% af jorden bliver brugt til at dyrke vin på, mens resten ligger u-udforsket hen.
Det har taget næsten 6 år at færdigbygge Promontory, som i dag er et af Napa’s flotteste vinerier med al den nyeste teknologi.
Lagringsperioden og udviklingen af vinen strækker sig over 6 år. De først 12 måneder er på franske egetræsfade. Herefter foretages det endelige blend på baggrund af hele 30 forskellige cuvéer.
Vinen lagres dernæst i 24 måneder på store østrigske fade, for til slut, efter endt aftapning, at lagre yderligere 36 måneder på flaske.

Promontory er en muskuløs, tæt og tanninrig vin i 1. cru-format. Noter af solbær, blomme, ler, knust sten, læder og tobak er i højsædet.
Priserne er også af 1. cru format, men helt sikkert en vin, som vi mener vil komme til at koste en del mere, når Promontory først bliver rigtig kendt.
Vi glæder os til at følge huset fremadrettet.

Se vine og priser her!