Chateau de Pierreux - Ganske enkelt imponerende!

I foråret 2019 var vi en tur i Bourgogne med nogle gode kunder. Den sidste dag, på vores vej til lufthavnen i Lyon, kom vi ved et tilfælde forbi Chateau de Pierreux, et slot beliggende i hjertet af Brouilly. Et smukt kuperet landskab, med vinmarker og velvoksne rosenbuske i den smukkeste blanding.

Vi havde ikke forventet os meget af dette besøg, - alle var godt trætte efter gårdsdagens mange vinøse indtryk i Bourgogne, som havde velsignet os med et større antal liflige fede Chardonnay‘er fra Ropiteau’s kældre, samt et utal af Pinot Noir’s i ældre årgange, perfekt modnet, og fra nogle af de bedste  marker i Côtes-de-Nuits.

Meget hurtigt skulle det vise sig, at mødet med Chateau de Pierreux, skulle få hos til at ændre opfattelse af, hvad Beaujolais-regionen også kan producere.

Geografisk er Brouilly den Cru Beaujolais, der strækker sig over det største område i Beaujolais-regionen, fra Mâcon i nord, til Lyon i syd.

Slottets historie går tilbage til starten af 1500-tallet og tilhørte dengang Thibault de Pierreux. Efterfølgende har slottet skiftet hænder flere gange, men ejes og drives i dag af den berømte Mommessin familie, som ofte benytter den imponerende ejendom til private arrangementer.

Slottet ligger øverst på en lille bakke med en enestående panoramaudsigt. Mod øst kan man se Saônes slette og alle vinstokkene i Brouillys appellation, og på en klar dag kan Mont Blanc ses i det fjerne. Mod nord er udsigten afskåret af den imponerende Mont Brouilly, en gammel udslukt vulkan, som Chateau de Pierreux benytter til deres røde drue Gamay.

Efter en større rundvisning på slottet og i dets vinkælder, var det tid til at smage de to vine som slottet producerer. En rød Gamay og en hvid Chardonnay. Chardonnay findes næsten alle steder hvor der produceres vin, men en Chardonnay fra Brouilly ses ikke så ofte…… og hvilken skam, for her er der bestemt tale om en meget lækker vin, som kan måle sig med de fine Bourgogner smagt dagen før. Fed, cremet og tung – og så alligevel let og knitrende med sprød kant, efterfulgt af en anelse lime og citrus. Den fineste balance, med en perfekt afrundet slutning. Ganske enkelt IMPONERENDE!

Herefter fulgte den røde. Vi havde forventet en tør omgang med en god portion tanniner, som Gamay-druen er kendt for, men nej! Her sad vi pludselig med en vin der havde dybde og elegance. I glasset en smuk rød farve, bouquet af solbær, blåbær og en fyldig balanceret frugtig stil. Saftig frugt med tørhed og blåbær. Tanninerne er bløde og afrundede. Wauw!

Vores opfattelse af Brouilly havde dermed på små 30 min, ændret sig totalt, og vi er derfor meget stolte over, at kunne byde velkommen til Chateau de Pierreux, som en del af vores familie.

se vinene her