Bordeaux 2018 - en meget spændende årgang

Da året startede, var der intet som tydede på at 2018 skulle bringe noget godt. Efter en meget våd vinter, fortsatte det våde vejr ind i foråret og med det, bl.a. frygten for udbredt coulure. Coulure optræder ved særligt ugunstige vejrforhold, og betyder at klaserne kommer til at mangle bær, da blomstringen svigter.

Længere fremme blev foråret dog mildere og mere tørt og blomstringen foregik hurtigt og ensartet, langt over forventning mange steder. Desværre vendte regnen tilbage og det regnede en del helt frem til start juli, og så opstod det, som skulle blive årgangens store udfordring; Meldug! Hos de vingårde som er hårdest ramt, har det betydet nedsat udbytte på ml. 15 og 20%. Men herefter går det bare derudaf med 3 fantastiske måneders uafbrudt sol til starten af oktober. Derfor fik gårdene mulighed for at vælge det helt optimale plukketidspkt. da man nåede til september, -noget man bestemt ikke er forvænt med i Bordeaux!

Så lige nu buldrer jungletrommerne fra de største anmeldere i verden, som udråber årgangen til at være én af de sidste 50 el. ovenikøbet 100 års bedste!! I anmelderen Neal Martins fravær, har kollegaerne da også budt ind med adskillige 100points ratings fra Primeur-smagningerne.
Vi har for nyligt smagt stor Pomerol- og St. Emilions fra J.P. Moeuix, og flere af de vine lander højst sandsynligt ml. 97 og 100 p. Men der er stor uenighed!