Overgangen til sommertid varsler traditionelt påskens komme og dermed også det traditionelle påskebord. Et påskebord som i mange familier bliver byttet ud med påskemiddag med fisk til forret og lam (eller lignende) til hovedret.
Og hvilke vine skal man så vælge til påskemiddagen: De røde skal være solide og have noget ”bundtræk” og her fungerer sydfranske og italienske fantastisk godt. Herudover kan man med fordel vælge vine fra Spanien.
De hvide skal kunne passe til en bred vifte af fisk og skaldyr. Det vil typisk være en europæisk Riesling eller Chardonnay fra Beaujolais men også en sprød syditaliensk Zin lavet på Fiano druen eller en østrigsk Grüner Veltliner vil passe perfekt til diverse fiskeretter.
En yderligere tradition ved påsken er, at vi starter med drikke rosévin og der er det nærmest umuligt at komme udenom den ægte vare fra Frankrig. Provence er normalt at betragte som rosé vinens vugge, men prøv denne fantastiske rosé fra Sancerre i Loire lavet på Pinot Noir.
Domaine La Colombe rosé er lavet på 50% Grenache, 30% Syrah og 20% Cabernet Sauvignon. Vinen har den klassiske Provence farve for en rosé. Nærmest laksefarvet og skøn lysstyrke. Den...
Bosio Barbera d´Asti ”Egidio” Fadlagret Barbera med 18 md. På nye barriques. Næsen bærer tydeligt præg af nyt fad. Kirsebær, blommer, sød tobak og fint ristet eg. I munden især...
100% Monastrell. / 15% alc.Denne vin afspejler Monastrell-sortens autentiske personlighed, en karakteristisk, kraftfuld og moderne vin. Personificeret i denne flaske. Vi anbefaler at kombinere denne vin med røget kød, vildt, grillede...
Roter Riesling er en mutation af den mere berømte Riesling drue og vokser stort set kun i Rheingau og et par enkelte steder i Østrig. På trods af navnet er...
Pepperwood Grove Chardonnay er blød og let tilgængelig. En skøn aroma af gyldne æbler, honning og æblekompot rammer næsen. I ganen er det ligeledes friske æbler og duftende urter der...
Fiano er en drue, der primært dyrkes i Syditalien, især i Champania og Puglia. Druen har en lang historie, og er blevet brugt i det sydlige Italien i flere hundrede...
Produceret på 100% Primitivo og holder 14,5% i alkoholprocent. Super behagelig, blød og smagfuld primitivo med DOC-klassifikation. God fylde, behagelig krydret finish og en rubinrød farve. Duftnoter af moden mørk...
En generøs, tør rødvin, der er frugtagtig og lavet med de bedste druer fra nogle husets ældste vinmarker. En meget velstruktureret vin med rigdom af aromaer og smage. Barbera D’Alba, Cantina...
Denne hvide Beaujolais har et behersket aromatisk udtryk ift. de mere kendte hvide i Beaune. I næsen citrus, grønne æbler, jasmin og andre hvide blomster. Ærlig, livlig og elegant i...
Dolcetto, også kaldet "den lille søde", er den direkte og helt upassede betydning af Dolcettos navn, for druen er hverken lille eller anvendt til søde vine. I sammenligning med den...
Dette er en dejlig klassisk tør Riesling med en flot og nuancerig karakter. Vinen kaldes i Wachau Federspiel kvalitet, hvor druerne er høstet på det mellemste tidspunkt og hvor kravet...
En flot og frisk Grüner Veltliner i tør stil lavet i Federspiel kvalitet, hvilket betyder at druerne er høstet på det mellemste tidspunkt med en alkoholprocent på 11 til 12,5%....