Spanske fristelser (Tentaciones españolas)

Produkter:

    Spanien har i dag over 1,2 millioner hektar beplantet med vindruer, svarende til at Fyn, Sjælland og Lolland-Falster var udlagt som vinområde i Danmark. Dette gør Spanien til den arealmæssigt største vinproducent i verden, men ”kun” næststørste producent efter Italien.

    Spanien har en stor variation i druerne, som bruges til vinproduktion. Der findes mere end 400 forskellige vindruer, men 90% af produktionen bliver lavet på kun 20 druer – blandt andet de røde Tempranillo, Garnacha og Monastrell; de hvide Albariño, Airén, Verdejo og Macabeo; og endelig de tre cava druer, nemlig Parellada, Xarel-lo og Macabeo.

    De største og mest kendte vinregioner i Spanien er Rioja og Ribera del Duero, som begge er kendt for deres rødvine produceret på Tempranillo; Jumilla kendt for produktionen af Monastrell vine; Jerez for Sherry, Rias Baixas i Galicien for deres tørre hvidvine produceret på Albariño og endelig Catalonien der producerer fremragende Cava. Herudover lidt mindre regioner som Penedés og Priorat.

    Så jo, spansk vin er i dag meget mere end den Rioja vin, som alle danskere købte i halvfjerserne og firserne. En vin som var overfadet og med en meget høj alkoholprocent. Hvem husker ikke Faustino?? Faktisk var Danmark i firserne største importør af røde Rioja vine.

    Siden er produktionen langt helt om og hele produktionsapparatet fornyet. I dag produceres med en helt anden blødhed og finesse men også med power, koncentration og ren frisk frugt. Man bruger stadig amerikansk egetræ til lagring af vinene, hvilket er med til at give en genkendelig lidt sødere duft og smag.

    Produkter:
    Beklager, der er ingen produkter i denne kollektion
    Sidst set